Förberedelser

Först och främst behövde vi hitta en första lösning på problemen gällande vattnet i Manga Hill. Det skulle vara enkelt, inte för dyrt men fungerande. Vi hittade Lifestraw® Family och presenterade detta för människorna i Manga Hill. De tyckte om reningsverket och efter deras godkännande och önskan om att ett projekt skulle startas upp började vi samla in pengar.  

Insamling i Lindesberg 2010

Vi bad om en lista på familjerna i byn och underströk att det enbart skulle vara i Manga Hill för att projektet inte skulle bli för stort direkt i början. Namnlistan hamnade på 65 familjer vilket blev vårt mål. 

Insamlingar:
Startskottet för insamlingen blev en informationskväll i Lindesberg där vi fick in 9000 kronor. Vi fortsatte sedan främst i Östersund, Linköping och Eskilstuna med att samla in pengar genom att berätta om projektet i olika sammanhang. Det vinnande konceptet som genererade i mest insamlade medel var försäljningen av presentkort där man för 200 kronor fick köpa ett kort att ge bort i julklapp, ett kort som symboliserade ett reningsverk till en familj i Manga Hill. Vi fick också bidrag från företag och organisationer. Insamlingen gick över förväntan och vi fick in hela 30 000 kronor på tre månader. Gott och väl tillräckligt för projektets kostnader.

 

Gåvoshop

Skäm bort dig själv eller någon annan genom att handla med gott samvete i vår gåvoshop. Här hittar du bland annat canvastavlorna som vi säljer i och med vårt nystartade projekt  The Genreation for Change  som aktiverar barn och ungdomar i Manga Hill. Klicka dig vidare till vår GÅVOSHOP

Kontakt

Vill du veta mer om projektet? Har du frågor eller synpunkter?
Kontakta gärna oss på:

info@waik.se

Det går också bra att ringa. Här finns kontaktuppgifter till alla i styrelsen.

Bli Medlem

Ett medlemskap i WAiK kostar 40 kronor per år. Pengarna går till vårt projekt WAiK – Framtidens Vatten i Manga Hill.
Bli medlem redan idag genom att sätta in 40 kronor på Plusgiro 59 72 76-5 Märk inbetalningen med namn och mailadress.

Du kan göra skillnad!

 

The Generation for Change

The Generation for Change är vårt nystartade projekt där allt fokus ligger på barnen i Manga Hill. Det är barnens egna förening där de ses för att umgås och prata om vikten av att dricka rent vatten. En stor del av projektet handlar om att barnen målar canvastavlor som vi säljer för 300 kronor. Målet är att visa barnen att de genom engagemang själva kan förändra deras framtid. Läs mer om projektet och se hur du kan beställa tavlorna här.