Fältarbete

Margeret Obonyo får sitt reningsverk, Manga Hill 2011

Utdelning av reningsverk, januari 2011:
I januari 2011 åkte My Wentzel och Johannes Svensson till Nairobi och hämtade upp de beställda och redan betalda reningsverken. Vi levererade dessa till byn där vi delade ut dem i samband med ett möte där hela befolkningen i byn var kallad. På mötet diskuterade vi vikten av rent vatten, handhygien och användning av latriner. Ett koncept som flera större och mer etablerade organisationer använder sig av.

Några dagar senare besökte vi familjerna som hade fått reningsverk för att se att alla kunde använda reningsverken på rätt sätt. Vi instruerade och dokumenterade. Det gav också familjerna chans att ställa frågor direkt till oss och vi till dem.

Uppföljning, mars 2011
I mars åkte My tillbaka till Manga Hill och hade möten med människorna i byn och hon besökte återigen familjerna. Familjerna hade då använt reningsverken i två månader och syftet med denna vistelse var att se om det blivit några förändringar i byn samt att se om alla reningsverk fungerade ordentligt.

Fungerade reningsverken? Var familjerna nöjda med dem och projektet? Det fanns många frågor som skulle besvaras och en nervositet fanns om hur allt hade gått. Läs vidare under resultat så får du svaren på hur det gick!

Gåvoshop

Skäm bort dig själv eller någon annan genom att handla med gott samvete i vår gåvoshop. Här hittar du bland annat canvastavlorna som vi säljer i och med vårt nystartade projekt  The Genreation for Change  som aktiverar barn och ungdomar i Manga Hill. Klicka dig vidare till vår GÅVOSHOP

Kontakt

Vill du veta mer om projektet? Har du frågor eller synpunkter?
Kontakta gärna oss på:

info@waik.se

Det går också bra att ringa. Här finns kontaktuppgifter till alla i styrelsen.

Bli Medlem

Ett medlemskap i WAiK kostar 40 kronor per år. Pengarna går till vårt projekt WAiK – Framtidens Vatten i Manga Hill.
Bli medlem redan idag genom att sätta in 40 kronor på Plusgiro 59 72 76-5 Märk inbetalningen med namn och mailadress.

Du kan göra skillnad!

 

The Generation for Change

The Generation for Change är vårt nystartade projekt där allt fokus ligger på barnen i Manga Hill. Det är barnens egna förening där de ses för att umgås och prata om vikten av att dricka rent vatten. En stor del av projektet handlar om att barnen målar canvastavlor som vi säljer för 300 kronor. Målet är att visa barnen att de genom engagemang själva kan förändra deras framtid. Läs mer om projektet och se hur du kan beställa tavlorna här.