WAiK - Rent vatten blir verklighet i Manga Hill

Idén till detta projekt föddes 2009 då Johannes Svensson, Karin Detlofsson och My Wentzel blev bjudna att vara med på ett möte i Manga Hill i västra Kenya.

Johannes, Karins och Mys första möte med människorna i Manga Hill, 2009

Människorna berättade om deras vattenproblem, att många insjuknade på grund av det dåliga dricksvattnet, och bad om hjälp att få säkert dricksvatten.  Väl i Sverige började de tre 19-åringarna titta på olika lösningar på problemen i Manga Hill och arbetet med projektet tog ordentlig fart hösten 2010. Önskemålet från människorna i Manga Hill var att få 65 stycken Lifestraw® Family vattenreningsverk. Under 2010 samlade WAiK in pengar och i januari 2011 distribuerades 65 reningsverk i Manga Hill. Sedan dess har vi besökt Manga Hill ett flertal gånger och genom intervjuer, möten och familjebesök följt upp arbetet vi gjort.

My Wentzel skrev under sin utbildning på Birka Folkhögskola en rapport ”Vilka effekter har rent vatten gett i Manga Hill – Kenya?” där man kan läsa om resultaten i byn, vilka sjukdomar som finns och vilka metoder man kan använda sig av. Ladda upp rapporten som PDF eller läs vidare här på hemsidan under förberedelser, fältarbete och resultat.

Gåvoshop

Skäm bort dig själv eller någon annan genom att handla med gott samvete i vår gåvoshop. Här hittar du bland annat canvastavlorna som vi säljer i och med vårt nystartade projekt  The Genreation for Change  som aktiverar barn och ungdomar i Manga Hill. Klicka dig vidare till vår GÅVOSHOP

Kontakt

Vill du veta mer om projektet? Har du frågor eller synpunkter?
Kontakta gärna oss på:

info@waik.se

Det går också bra att ringa. Här finns kontaktuppgifter till alla i styrelsen.

Bli Medlem

Ett medlemskap i WAiK kostar 40 kronor per år. Pengarna går till vårt projekt WAiK – Framtidens Vatten i Manga Hill.
Bli medlem redan idag genom att sätta in 40 kronor på Plusgiro 59 72 76-5 Märk inbetalningen med namn och mailadress.

Du kan göra skillnad!

 

The Generation for Change

The Generation for Change är vårt nystartade projekt där allt fokus ligger på barnen i Manga Hill. Det är barnens egna förening där de ses för att umgås och prata om vikten av att dricka rent vatten. En stor del av projektet handlar om att barnen målar canvastavlor som vi säljer för 300 kronor. Målet är att visa barnen att de genom engagemang själva kan förändra deras framtid. Läs mer om projektet och se hur du kan beställa tavlorna här.