WAiK - Framtidens vatten i Manga Hill

Vattentäkt i Manga Hill januari 2011

Läget i Manga Hill idag är att människorna har säkert dricksvatten med hjälp av Lifestraw® Family som kommer fungera till någon gång slutet 2014 eller början på 2015. När dessa är obrukbara kommer människorna alltså inte ha tillgång till rent dricksvatten. Ett annat problem är också att befolkningen under torrperioderna har svårt att få tag på vatten då deras vattentäkter torkar ut. Detta gör att de måste stå och hacka och gräva djupare i deras öppna dammar för att få tag på vatten som är väldigt lerigt. Många tvingas då istället gå flera timmar per dag för att hämta vatten till familjen.

 

 

 

En varaktig lösning:

Bilden är tagen på samma ställe som bilden ovan men två månader senare efter en tids torrka, Manga Hill 2011

Målet med detta projekt är att befolkningen genom en borrad brunn ska få lättare tillgång till vatten året om, vatten som också är säkert att dricka. Vi har mycket arbete framför oss och undertiden samlar vi in pengar och söker sponsorer och samarbetspartners för att kunna betala lösningen när alla förberedelser är klara.

Just nu är vi i förberedelsefasen, det mesta på plats är färdigt, men vi behöver samla in mer pengar.

Här finns en projektplan och beskrivning som går att hämta hem.

Gåvoshop

Skäm bort dig själv eller någon annan genom att handla med gott samvete i vår gåvoshop. Här hittar du bland annat canvastavlorna som vi säljer i och med vårt nystartade projekt  The Genreation for Change  som aktiverar barn och ungdomar i Manga Hill. Klicka dig vidare till vår GÅVOSHOP

Kontakt

Vill du veta mer om projektet? Har du frågor eller synpunkter?
Kontakta gärna oss på:

info@waik.se

Det går också bra att ringa. Här finns kontaktuppgifter till alla i styrelsen.

Bli Medlem

Ett medlemskap i WAiK kostar 40 kronor per år. Pengarna går till vårt projekt WAiK – Framtidens Vatten i Manga Hill.
Bli medlem redan idag genom att sätta in 40 kronor på Plusgiro 59 72 76-5 Märk inbetalningen med namn och mailadress.

Du kan göra skillnad!

 

The Generation for Change

The Generation for Change är vårt nystartade projekt där allt fokus ligger på barnen i Manga Hill. Det är barnens egna förening där de ses för att umgås och prata om vikten av att dricka rent vatten. En stor del av projektet handlar om att barnen målar canvastavlor som vi säljer för 300 kronor. Målet är att visa barnen att de genom engagemang själva kan förändra deras framtid. Läs mer om projektet och se hur du kan beställa tavlorna här.