WAiKs arbete

WAiK har utbildning med invånare i Manga Hill, januari 2011

Idag arbetar WAiK i Manga Hill i västra Kenya där målet är att byn ska få tillgång till rent vatten. Samarbetspartner på plats i Manga Hill är WAiK I Nyanza som har startats för projektet av befolkningen.  Föreningarna arbetar tätt tillsammans även med befolkningen i Manga Hill i arbetet för att människorna ska få tillgång till rent vatten på lång sikt. För att nå dit har arbetet delats in i tre projekt. Vi startade 2009 upp allt med ett första projekt, WAiK – Rent vatten blir verklighet i Manga Hill, genom att samla in pengar till att köpa reningsverk till familjerna i byn. Projekt 2, WAiK – Svensk konst blir rent vatten i Manga Hill, är ett samarbete med Lions Club Eskilstuna som startades 2011. Lions samlade in pengar till projektet genom försäljning av tavlor och betalade 150 reningsverk till familjerna i byn som WAiK levererade i januari 2012. Projektet är nu i en uppföljningsfas. I vårt nuvarande projekt arbetar vi för borra en brunn i byn vilket är Projekt 3 WAiK – Framtidens vatten i Manga Hill där målet är att borra år 2014.

 

Gåvoshop

Skäm bort dig själv eller någon annan genom att handla med gott samvete i vår gåvoshop. Här hittar du bland annat canvastavlorna som vi säljer i och med vårt nystartade projekt  The Genreation for Change  som aktiverar barn och ungdomar i Manga Hill. Klicka dig vidare till vår GÅVOSHOP

Kontakt

Vill du veta mer om projektet? Har du frågor eller synpunkter?
Kontakta gärna oss på:

info@waik.se

Det går också bra att ringa. Här finns kontaktuppgifter till alla i styrelsen.

Bli Medlem

Ett medlemskap i WAiK kostar 40 kronor per år. Pengarna går till vårt projekt WAiK – Framtidens Vatten i Manga Hill.
Bli medlem redan idag genom att sätta in 40 kronor på Plusgiro 59 72 76-5 Märk inbetalningen med namn och mailadress.

Du kan göra skillnad!

 

The Generation for Change

The Generation for Change är vårt nystartade projekt där allt fokus ligger på barnen i Manga Hill. Det är barnens egna förening där de ses för att umgås och prata om vikten av att dricka rent vatten. En stor del av projektet handlar om att barnen målar canvastavlor som vi säljer för 300 kronor. Målet är att visa barnen att de genom engagemang själva kan förändra deras framtid. Läs mer om projektet och se hur du kan beställa tavlorna här.