Historia

Vattnet människorna dricker i Manga Hill, 2009

WAiK grundades av tre ungdomar när de vid 19 års ålder, år 2009, arbetade som volontärer på en skola i Ndhiwa i västra Kenya under 10 veckor. My Wentzel, Karin Detlofsson och Johannes Svensson blev under resan medbjudna av en av arbetskamraterna till dennes hemby, Manga Hill. Väl där väntade ett möte med människorna i byn där de berättade att de inte har tillgång till rent dricksvatten. De förklarade att många barn, äldre och redan sjuka människor blir sjuka och ibland dör på grund av det ohälsosamma dricksvattnet. De bad om hjälp med vattensituationen och när My, Karin och Johannes fick se vattnet befolkningen drack insåg de att de måste försöka att hjälpa denna by.

Detta utvecklades i ett första projekt, att samla in pengar till att köpa Lifestraw® Family, hushållsbaserade vattenreningsverk till familjerna i byn. På vägen för att uppnå målen i Manga Hill startade de WAiK – Water Action in Kenya.

Gåvoshop

Skäm bort dig själv eller någon annan genom att handla med gott samvete i vår gåvoshop. Här hittar du bland annat canvastavlorna som vi säljer i och med vårt nystartade projekt  The Genreation for Change  som aktiverar barn och ungdomar i Manga Hill. Klicka dig vidare till vår GÅVOSHOP

Kontakt

Vill du veta mer om projektet? Har du frågor eller synpunkter?
Kontakta gärna oss på:

info@waik.se

Det går också bra att ringa. Här finns kontaktuppgifter till alla i styrelsen.

Bli Medlem

Ett medlemskap i WAiK kostar 40 kronor per år. Pengarna går till vårt projekt WAiK – Framtidens Vatten i Manga Hill.
Bli medlem redan idag genom att sätta in 40 kronor på Plusgiro 59 72 76-5 Märk inbetalningen med namn och mailadress.

Du kan göra skillnad!

 

The Generation for Change

The Generation for Change är vårt nystartade projekt där allt fokus ligger på barnen i Manga Hill. Det är barnens egna förening där de ses för att umgås och prata om vikten av att dricka rent vatten. En stor del av projektet handlar om att barnen målar canvastavlor som vi säljer för 300 kronor. Målet är att visa barnen att de genom engagemang själva kan förändra deras framtid. Läs mer om projektet och se hur du kan beställa tavlorna här.