Familjerna

Jeff

Sarah Achieng är 24 år, och en sprudlande kvinna som är gift och har tre barn. Sarah går två timmar varje dag för att hämta vatten till familjen. Att hon nu har ett Lifestraw® Family vattenreningsverk har gjort hennes vardag enklare. Tack vare Lifestraw® Family behöver hon inte längre hämta ved för att ge familjen säkert dricksvatten. Att hon inte längre behöver koka vattnet för att rena det innebär också att hon inte behöver hålla ordning på någon eld, och kan använda den tiden till annat.

Stecy

Barnen och Sarah mår bättre, och har inte längre problem med sina magar. När de alla är friskare kan hon lägga mer tid och energi på sitt arbete som lärare på en motsvarande låg och – mellanstadieskola i området.

Sarah är mycket duktig på engelska. Hon är vald till medlem i kommittén i WAiK I Nyanza. Under WAiKs senaste besök till Manga Hill följde Sarah med oss runt i byn och besökte familjer. Hon visade familjerna hur reningsverken används och hon hjälpte oss med att tolka.

 

Ester Ajwang

Ester Ajwang  är 80 år och änka. Hennes barn har dött så hon tar nu hand om sina två föräldralösa barnbarn. Ester är sjuk och har ont i lederna, och klarar därför inte av att ta hand om sig själv och barnen på egen hand. Hon klarar heller inte av att hälla vatten i Lifestraw® Family och kan därmed inte rengöra vattnet till sig själv och de två barnen. Därför renar Sarah Achieng vatten åt dem så att de klarar. Sarah hjälper dem också dagligen med tvätt och annat. Ester berättade för oss att hon alltid är sjuk men att Lifestraw® Family gör att vattnet smakar bättre.

 

Perez Aoko och Thobias Odhiambo med familj

Perez Aoko och Thobias Odhiambo och deras fem barn har inte längre ont i sina magar. Tidigare hade de magsjukdomar, men sedan de började använda Lifestraw® Family varje dag så har dessa problem försvunnit. De rengör sitt reningsverk var tredje dag. Perez visade hur hon rengör reningsverket och vi kunde gladeligen konstatera att hon gjorde helt rätt. Vi har nu sagt till dem att rengöra reningsverket vid varje användning. Thobias är ordförande i WAiK I Nyanza.

"Lifestraw® Family fungerar mycket bra. Det finns inga svårigheter och vi använder och rengör det varje dag." Pamela Onjiko, Manga Hill 2011.

 

Gåvoshop

Skäm bort dig själv eller någon annan genom att handla med gott samvete i vår gåvoshop. Här hittar du bland annat canvastavlorna som vi säljer i och med vårt nystartade projekt  The Genreation for Change  som aktiverar barn och ungdomar i Manga Hill. Klicka dig vidare till vår GÅVOSHOP

Kontakt

Vill du veta mer om projektet? Har du frågor eller synpunkter?
Kontakta gärna oss på:

info@waik.se

Det går också bra att ringa. Här finns kontaktuppgifter till alla i styrelsen.

Bli Medlem

Ett medlemskap i WAiK kostar 40 kronor per år. Pengarna går till vårt projekt WAiK – Framtidens Vatten i Manga Hill.
Bli medlem redan idag genom att sätta in 40 kronor på Plusgiro 59 72 76-5 Märk inbetalningen med namn och mailadress.

Du kan göra skillnad!

 

The Generation for Change

The Generation for Change är vårt nystartade projekt där allt fokus ligger på barnen i Manga Hill. Det är barnens egna förening där de ses för att umgås och prata om vikten av att dricka rent vatten. En stor del av projektet handlar om att barnen målar canvastavlor som vi säljer för 300 kronor. Målet är att visa barnen att de genom engagemang själva kan förändra deras framtid. Läs mer om projektet och se hur du kan beställa tavlorna här.